Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tafelschuimster vierde dag op rij voor de rechter

Tafelschuimster vierde dag op rij voor de rechter

Nieuws
06/09/2019

De vrouw legde het afgelopen jaar al een indrukwekkend parcours af. Nadine W. ging meer dan 120 keer op restaurant, maar bleek de rekening nooit te kunnen betalen. De tafelschuimster bestelt meestal vrij eenvoudige gerechten, zoals een croque-monsieur of kaaskroketten. Vaak drinkt ze daarbij cognac, koffie of frisdrank.

Op enkele maanden tijd stapelde W. de verstekveroordelingen op. In totaal werd ze al tot meer dan honderd maanden effectieve gevangenisstraf veroordeeld. Op 18 juli werd ze opgesloten in de gevangenis, toen een groot deel van haar straffen definitief werd. Sindsdien wordt ze wel bijgestaan door een advocaat.

"Parket is een beetje doorgedraaid"

Deze week moest Nadine W. vier dagen op rij voor de Brugse correctionele rechtbank verschijnen. "Mevrouw staat voor de elfendertigste keer terecht. Het lijkt een neverending story, maar er is licht aan het einde van de tunnel", aldus procureur Yves Segaert-Vandenbussche. Vrijdag boog de rechter zich immers over feiten op 26 en 27 juni, vrij kort voor haar aanhouding dus. Deze keer kon de tafelschuimster in Knokke onder andere een croque-monsieur, een dame blanche en enkele koffies niet betalen.

De verdediging wees net als de afgelopen dagen op de psychische problemen van de beklaagde. Meester Peter Gonnissen hekelde ook de talloze dossiers tegen zijn cliënte. "Het is mijn bescheiden mening dat het parket een beetje doorgedraaid is." De verdediging vroeg om in elk geval geen bijkomende straf meer op te leggen.

De zaak werd uitgesteld naar de zitting van 4 oktober. Donderdag besliste de Gentse strafrechter immers om een gerechtspsychiater aan te stellen. Ook in Brugge wil men de bevindingen van de deskundige afwachten. Maandag en donderdag staan trouwens alweer dossiers tegen Nadine W. op de rol.

Lees ook:

 

 

Auteurs: 
Belga