Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

'Schrik van de horeca' al 85 maanden cel op haar bord

'Schrik van de horeca' al 85 maanden cel op haar bord

Nieuws
25/06/2019

De afgelopen maanden heeft Nadine W. als tafelschuimster al een stevig palmares opgebouwd. Ze wordt ook de schik van de horeca genoemd. Begin december 2018 veroordeelde de Veurnse strafrechter haar tot twee maanden gevangenisstraf. In de correctionele rechtbank van Brugge kwam daar in maart nog eens 15 maanden cel bij. Recent werd ze door vier verschillende rechters in totaal zelfs tot 57 maanden cel veroordeeld. W. bestelt meestal vrij eenvoudige gerechten, zoals een croque-monsieur of kaaskroketten. Vaak drinkt ze daarbij cognac, koffie of frisdrank.

Nog geen dag in gevangenis

Op 28 mei moest W. zich verspreid over drie dossiers opnieuw verantwoorden voor zeven feiten ter waarde van in totaal ongeveer 165 euro. Zo ging ze bijvoorbeeld op 29 maart eten in een Chinees restaurant in Middelkerke. Op haar verjaardag liep ze dan weer tegen de lamp in een bistro in Brugge. Daarnaast ging het ook nog om feiten in Gent, De Haan en Oostende. Het OM vorderde in elk dossier zes maanden cel en 24.000 euro boete. De rechter veroordeelde haar dinsdagochtend uiteindelijk in totaal tot elf maanden cel en 6.400 euro boete. Als ze die boetes niet betaalt, hangt haar nog eens zes maanden cel boven het hoofd.

Voorlopig zat Nadine W. nog geen dag in de gevangenis, maar dat zal wellicht veranderen na de vonnissen in de meest recente dossiers. In totaal werd ze al tot 85 maanden cel veroordeeld en hangt haar nog eens 8 maanden cel boven het hoofd. In de praktijk zal de tafelschuimster pas in de tweede helft van juli aangehouden worden, wanneer de meeste vonnissen definitief zullen zijn. Tot die tijd kan ze dus wel nog beroep aantekenen tegen die veroordelingen.

Lees ook:

Auteurs: 
Belga