Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Corona: noodplan AZ Delta van kracht

Corona: noodplan AZ Delta van kracht

Nieuws
13/03/2020

Intussen worden alle niet-dringende ingrepen en raadplegingen uitgesteld. Kappers, stagebegeleiders en pedicuristen mogen de komende weken de AZ Deltacampussen niet meer binnen. Wie een patiënt wil bezoeken, moet rekening houden met een aantal beperkingen. Op de kraamafdeling is alleen de partner toegelaten voor bezoek, op revalidatie en geriatrie alleen mantelzorgers. Deze maatregen zijn nodig om patiënten en personeel te beschermen. In Roeselare verblijven op dit moment 2 coronapatiënten, er is nog geen enkel personeelslid besmet. 

AZ Delta sluit niet uit dat de bezoekregeling de komende dagen of weken nog verstrengd zal worden.

Niet-dringende consultaties en ingrepen verplaatst

De ziekenhuizen gaan niet-dringende ingrepen en consultaties vanaf morgen/zaterdag opschorten. Dat zegt Marc Geboers, directeur algemene ziekenhuizen bij koepelorganisatie Zorgnet-Icuro. "De meeste ziekenhuizen worden inmiddels geconfronteerd met besmette patiënten", zegt hij.

De ziekenhuizen krijgen wel meer coronagevallen te verwerken, maar personeel en middelen zijn volgens Geboers nog niet uitgeput. "Er wordt druk gewerkt om de capaciteit voor de toekomst te verhogen", zegt hij. De beslissing om niet-dringende ingrepen uit te stellen, past daarin.

Bekijk ook

Auteurs: 
Redactie
Belga