Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Op uitstap tijdens de coronacrisis? Hier kan je wél naartoe

Op uitstap tijdens de coronacrisis? Hier kan je wél naartoe

Nieuws
13/03/2020

1. Aan de Kust kun je wandelen op het strand en ook de natuur ontdekken

  • De Duinbossen in De Haan behoren tot de groene parels aan de Kust. Het bos strekt zich uit tussen Wenduine en Bredene.
  • In De Panne kan je urenlang op stap in het natuurreservaat De Westhoek. Dit natuurgebied toont een uniek duinlandschap.
  • De Uitkerkse polders tussen Blankenberge en Wenduine is één van de grootste natuurgebieden in West-Vlaanderen. Een uitkijktoren gunt je een ongehinderde blik op het landschap. Vier kijkhutten zijn de plekken bij uitstek om de vogels te bewonderen.

2. Met de fiets in en rond Nieuwpoort

Je kan fietsen langs de havengeul richting zee. De monding van de IJzer maakt nog altijd indruk. In Nieuwpoort-stad fiets je rond het indrukwekkend sluizencomplex Ganzepoot. Richting hinterland kan je richting polders en Veurne fietsen.

3. Op stap in de Leiestreek

Wie in de Leiestreek met het hele gezin op stap gaat, kan deelnemen aan de zoektocht van Blok, de avontuurlijke held van de Leiestreek. Natuur en plezier staan centraal in deze zoektocht van vijf kilometer.

4. Feniks 2020 in de Westhoek

Feniks 2020 brengt het verhaal van de wederopbouw in de Westhoek na de Eerste Wereldoorlog. Langs de fiets- en wandelroutes ontdekken bezoekers unieke verhalen. Wandelaars kunnen terecht in Ieper, Diksmuide, Nieuwpoort, Zonnebeke en Langemark-Poelkapelle.

5. In de bossen van het Bulskampveld

Bulskampveld en Vagevuur vormen het grootste openbaar toegankelijk bos in West- en Oost-Vlaanderen. Een mooie wandelroute met bewegwijzerde paden brengen bezoekers onder meer naar bosgebieden en heidevelden. Voor gezinnen met kinderen: Expeditie Bulskampveld bestaat uit verschillende avontuurlijke wandellussen in de bossen.

Opgelet: eten en drinken neem je best zelf mee. Cafetaria's, cafés en restaurants zijn gesloten. 

Bekijk ook

 

Auteurs: 
Redactie