Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Definitief einde voor KSV Roeselare

Definitief einde voor KSV Roeselare

Sport
01/10/2020

Nochtans zag het er tot gisteren nog hoopvol uit. Er was een concrete intentieverklaring van een buitenlandse overnemer, maar het bleef wachten op een definitieve handtekening. Niet het financiële geeft de doorslag, het inlossen van de bondsschulden, maar de sportieve gevolgen van het faillissement. Roeselare moest kampioen worden in eerste nationale om in die reeks te kunnen blijven. En dat zien de investeerders niet zitten.

"Voor mij is het nu een eindpunt," zegt curator Yves François. "Als curator moet ik het faillissement verder afhandelen. Een doorstart lijkt me zeer moeilijk. De enige hoop die ik nog heb is dat er met de jeugd nog iets kan bereikt worden zodat de jeugdspelers op Schiervelde kunnen blijven spelen."

Spelers met marktwaarde?

Maar daarvoor zullen ze het stamnummer moeten overnemen, dat staat nog altijd te koop. Spelers, trainers en medewerkers hebben vanmiddag hun C4 gekregen.

"Iedereen verdwijnt en krijgt zijn ontslag. Althans: het merendeel van de spelers. Een aantal spelers vertegenwoordigen nog een economische waarde en daar wil ik nog eerst eens nagaan in welke mate die spelers nog geld kunnen opbrengen ten voordele van het faillissement en de schuldeisers."

Bekijk ook

Auteurs: 
Redactie