Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook onderzoek oplichting sportief directeur KSV Roeselare

Ook onderzoek oplichting sportief directeur KSV Roeselare

Sport
08/09/2020

De 25-jarige man uit Berchem zit sinds vorige week in de cel op verdenking van aanranding van jonge voetballers en het aanzetten tot ontucht. Het parket van Kortrijk voert een onderzoek naar tal van wanpraktijken in zijn korte periode als sportief directeur.

"Het gaat om het opstellen van valse contracten, geld aftroggelen van spelers en oplichting", aldus Tom Janssens van het parket. Er zou ook een vermoeden van mensenhandel zijn.

KSV Roeselare stelde Jolan F. al in gebreke voor loze beloften en vervalste contracten. De bal ging aan het rollen nadat twee spelers een klacht hadden ingediend.

Ook verdacht van aanranding minderjarigen

Ook de CEO van KSV Roeselare wordt in die klacht geviseerd, maar hij koos voor de vlucht vooruit en diende op zijn beurt een klacht in tegen Jolan F. Die laatste werd vorige week aangehouden in Antwerpen op verdenking van aanranding van minderjarige voetballers en het aanzetten tot ontucht, zo schrijft Het Nieuwsblad. Het parket van Antwerpen bevestigt dat.

De man zou jonge voetballers hebben benaderd en hen een contract bij voetbalclubs hebben beloofd in ruil voor seksuele gunsten. Er loopt een gerechtelijk onderzoek.

LEES OOK:

Auteurs: 
Belga