Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Staking in onderwijs goed voelbaar

Staking in onderwijs goed voelbaar

Nieuws
20/03/2019

25 van de 235 kleuters en lagere schoolkinderen mogen er wel voetballen en spelen. De ouders kregen eerder een brief dat 90% van de leerkrachten zou staken.

Er zijn volgens Van Kerkhoven van COC redenen te over om te staken: van niet nagekomen beloften in verband met de pensioenen tot de toegenomen werkdruk, het gebrek aan inspraak bij de implementatie van de modernisering, het loopbaandebat dat met een sisser dreigt af te lopen, de kwestie van de juiste diplomavereisten die stilaan losgelaten dreigen te worden tot de problemen rond de (on)aantrekkelijkheid van onderwijsjob. "Dat zijn allemaal redenen om vandaag het werk neer te leggen", zegt de christelijke vakbondsleider.

Emmer loopt over

"De emmer is duidelijk aan het overlopen", zegt Marnix Heyndrickx, voorzitter VSOA-Onderwijs. "De onderwijsmensen bezwijken onder de toegenomen werkdruk en hervormingen allerhande. Bij jongeren leidt dat tot afhaken, bij ouderen tot gelatenheid of tot depressies en burn-out. Kijk maar naar cijfers van het ziekteverzuim. Ik stel voor deze staking een enorme bereidheid tot staken vast."

Bekijk ook:

Auteurs: