Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Overzicht: waar is er hinder door de staking?

Overzicht: waar is er hinder door de staking?

Nieuws
13/02/2019

Op heel wat plaatsen worden industrieterreinen afgesloten. Bij de steden en gemeenten is er minder hinder.

Tientallen bedrijven geblokkeerd

De stakingsdag heeft ook in West-Vlaanderen behoorlijk wat impact. In tientallen bedrijven wordt er gestaakt. Dat is onder meer het geval bij Picanol in Ieper, waar de poorten woensdagochtend gewoon dicht zijn gebleven. Op andere plaatsen worden industrieterreinen afgesloten, bijvoorbeeld in Wevelgem, waar Alpro gevestigd is. Vrachtwagens en auto's kwamen er niet in. Mensen die toch wilden gaan werken mochten te voet verder.

Luchthaven Oostende ligt plat

Op de luchthaven van Oostende is geen activiteit, zowel passagiers- als cargovliegtuigen worden omgeleid. Er is wel een permanentiedienst mocht een dringende interventie nodig blijken. Luchthavenbeheerder Egis, die ook de luchthaven van Deurne beheert, meldt dat situatie daar net dezelfde is als in Oostende. Dinsdag al had skeyes aangekondigd dat er 24 uur lang geen luchtverkeer mogelijk zou zijn, van dinsdag 22 uur tot woensdag 22 uur.

Haven Zeebrugge geblokkeerd

In de Haven van Zeebrugge staakt 90 procent van de dokwerkers en bezetten vakbonden de toegangswegen. De impact op het scheepvaartverkeer is echter beperkt. Er liggen twee uitgaande lichters geblokkeerd aan de Verbindingssluis en mogelijk kunnen twee zeeschepen deze middag niet binnenvaren, al zou de haven dat vanuit Gent proberen op te vangen. De bruggen en sluizen zijn gewoon operationeel.

Minder hinder bij steden en gemeenten

Bij de steden en gemeenten is de hinder beperkt. Overal zijn er wel stakers, maar de dienstverlening blijft grotendeels gewaarborgd. In Ieper stond er even een stakerspost aan de technische dienst en wordt het zwembad vroeger gesloten, in Roeselare wordt er gewoon gewerkt, in Oostende blijven enkele kinderopvangcentra dicht, in Brugge blijven alle musea van de koepelwerking Brugge Musea toe en in Kortrijk zijn ook een kinderopvang en het Magdalenabad gesloten. Ook twee containerparken zijn daar gesloten.

Bekijk ook

  •  

 

Auteurs: 
Belga