Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tientallen bedrijven geblokkeerd op stakingsdag

Tientallen bedrijven geblokkeerd op stakingsdag

Nieuws
13/02/2019

De staking heeft dus heel wat impact. Bij sommige bedrijven raakt niemand binnen, bij andere kunnen werkwilligen wel aan de slag.

(lees verder onder video)
 

 

In Oostende en de industriegebieden aan de middenkust is de stakingsbereidheid groot. Er is zowel hinder op de luchthaven, als in de haven van Oostende. Ook bij grote bedrijven als Daikin en Proviron stonden uitgebreide stakersposten aan de fabriekspoort.

Bij maatwerkbedrijf de Oesterbank werd ook actie gevoerd.  Het gaat om een soort filterblokkade van de werkwilligen en dat loopt niet altijd veilig. In de Energyport van Oostende voeren ze ook actie, bij de windmolenbouwers Vestas en Senvion. Geen blokkade daar, maar wel aandacht voor de grieven van de stakers.

En de luchthaven van Oostende kent een muisstille dag. Alle vluchten zijn omgeleid en reizigers zijn met bussen naar nabijgelegen luchthavens in Nederland en Frankrijk gevoerd. Vandaag landen in Oostende geen vluchten.

(lees verder onder de foto)

In het zuiden van de provincie zijn Avelgem en Wevelgem twee van de zwaartepunten waar ze sinds vanmorgen vroeg staken. In Avelgem is dat aan de Nijverheidslaan waar grote bedrijven zoals Balta en IVC gevestigd zijn. Wie wil werken, kan dat, maar moet z’n auto achterlaten. Sinds 4 uur vanmorgen staat er een dertigtal werknemers van textielbedrijven IVC, Balta en Osta. Bedrijven waar alles samen zowat 1500 mensen werken.

In Wevelgem stond dan weer een piket aan de Vlamingstraat met werknemers van ondermeer Alpro en Recticel.

Bekijk ook

  •