Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vijftien leden naar strafrechter na moordpoging bij motorbende

Vijftien leden naar strafrechter na moordpoging bij motorbende

Nieuws
12/01/2022

De feiten speelden zich in de nacht van 14 op 15 december 2018 af in het clubhuis in Zwevezele, een deelgemeente van Wingene. Mogelijk vormden seksueel getinte berichten naar de vrouw van een op dat moment aangehouden bendelid de aanleiding voor de zware geweldplegingen. Het hoofd van een ex-bendelid uit Brugge werd zelfs bewerkt met een bunsenbrander. Daarna werd het slachtoffer in een auto meegenomen en werd hij uiteindelijk pas vrijgelaten op een afgelegen plaats in de omgeving van Moeskroen. Sinds de moordpoging is het slachtoffer blind aan één oog.

In het kader van het gerechtelijk onderzoek naar die feiten werden op 21 januari 2020 meerdere huiszoekingen uitgevoerd, onder andere in de provincie Henegouwen, in Brugge en in het clubhuis. Een tiental mensen werden aangehouden, maar ook vrij snel weer vrijgelaten onder voorwaarden. Op 15 mei 2020 mocht ook de toenmalige leider van de motorbende, A.T., de gevangenis verlaten.

Het Brugse parket vroeg woensdagochtend aan de raadkamer om vijftien verdachten naar de correctionele rechtbank te verwijzen. Veertien onder hen zullen zich moeten verantwoorden voor moordpoging en enkele andere inbreuken, zoals wederrechtelijke vrijheidsberoving. Slechts één beklaagde werd niet verwezen voor moordpoging. Het proces zal wellicht binnen enkele maanden van start kunnen gaan.

LEES OOK:

Auteurs: 
Belga