Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wat kunnen de West-Vlamingen vandaag op het WK?

Wat kunnen de West-Vlamingen vandaag op het WK?

Sport
03/02/2019

De 24-jarige Van der Poel domineert al het hele seizoen en is de logische topkandidaat voor de regenboogtrui. "Het zou de kers op de taart zijn van mijn beste seizoen ooit", zegt de Nederlander, die op een tweede wereldtitel mikt, na goud in 2015 in Tabor.

Lees verder onder de foto. 

In het Belgische kamp, met kopmannen Wout van Aert en Toon Aerts, geeft men zich echter niet op voorhand gewonnen. Van Aert moet al de hele winter zijn meerdere erkennen in Van der Poel maar won de voorbije drie jaar wel het WK. "Ik geloof in mirakels. Zondag zal ik op mijn beste niveau zijn dat ik kan zijn. Ik heb het voorbije seizoen goede en slechte dagen afgewisseld. Het is moeilijk om te voorspellen wat het zondag zal zijn, maar dit is niet de eerste keer dat ik op een WK start zonder topfavoriet te zijn. De voorbije jaren was Mathieu ook dé te kloppen man, maar word ik wereldkampioen."

Toon Aerts heeft al de Belgische titel en de wereldbeker op zak en start naar eigen zeggen zonder druk. "Ik moet geen wereldkampioen worden, maar het kan. Als ik boven mezelf uitstijg, moet ik kunnen meedoen voor die trui." Michael Vanthourenhout uit Wingene was vorig jaar tweede in Valkenburg. Dit jaar hoopt hij opnieuw op het podium. Gianni Vermeersch was de voorbije weken in goede doen en hoopt op een dichte ereplaats.

Lees verder onder de foto. 

Enkele uren voor de mannen elite komen zondag eerst de vrouwen beloften in actie. Ook in die categorie levert Nederland met Ceylin del Carmen Alvarado de favoriete. Axelle Bellaert uit Stalhille, Jinse Peeters en Marthe Truyen verdedigen de Belgische kleuren maar moeten boven zichzelf uitstijgen om een medaille te pakken. Marthe Truyen zou een plaats bij de beste acht kunnen behalen. Bellaert en Peeters moeten top vijftien ambiëren zegt Bondscoach Sven Vanthourenhout. 

Zaterdag veroverde België op de eerste dag van het WK vier keer eremetaal. Sanne Cant verlengde haar titel bij de vrouwen. Eli Iserbyt, ook titelverdediger, haalde zilver bij de beloften. Witse Meeussen en Ryan Cortjens waren goed voor zilver en brons bij de junioren.

Lees ook:

 

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker
Belga