Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vande Lanotte: "Operatie beschadiging is gestart"

Vande Lanotte: "Operatie beschadiging is gestart"

Nieuws
21/09/2018

Hij reageert daarmee op de aantijgingen van Björn Anseeuw (N-VA) die beweert dat de burgemeester zich verrijkt heeft op de kap van de belastingsbetaler via basketclub BCO. "Bij gebrek aan inhoud moeten er persoonlijke aanvallen komen, met onzinnige beweringen.  De beschadingingsoperatie is dus duidelijk gestart", zegt Vande Lanotte.

Volgens de burgemeester is de bewering grotesk dat het stadsbestuur 2,3 miljoen stadsgeld naar BCO stuurde. "De basketzaal is door de cvba gezet zonder 1 euro aan stadsgeld.  Vanuit het stadsbestuur is in een periode van 12 jaar maar één subsidie voorzien van 350.000 euro. voor brandbeveiligingswerken.  Alle info hierover kan opgevraagd worden bij schepen Kurt Claeys, voorzitter cvba Versluys Dôme."

Mabuspo

Over zijn persoonlijke situatie zegt Vande Lanotte dat de club het in 2011-2012 moeilijk had en dat hij via zijn bedrijf Mabuspo eenmalig een kost van ruim 31.000 euro overgenomen en betaald als loonkost voor de scouting.  Als BCO opnieuw financieel gezond was, kon dat eventueel terugbetaald worden. Finaal heeft BCO 9.000 van die 31.000 terugbetaald.  Volgens hem heeft hij dus geen financieel voordeel gedaan.

Lees ook:

Auteurs: 

Download de Focus & WTV app