Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Anseeuw beschuldigt Vande Lanotte van zakkenvullerij

Anseeuw beschuldigt Vande Lanotte van zakkenvullerij

Nieuws
21/09/2018

Dat zegt de lokale N-VA-afdeling, die daarbij ook sterk uithaalt naar burgemeester Johan Vande Lanotte. Die zou gelden van de basketclub op zijn persoonlijk bankrekening doorsluizen.  En er zou nog altijd geld van de Oostendse belastingbetaler stromen naar de ex-vrouw en de zoon van Vande Lanotte, die beiden een job hebben bij de club.

"BCO krijgt veelvoud huurgeld terug"

Volgens Anseeuw betaalt BCO aan de cvba Versluys Dôme, die een eigendom van het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsvernieuwing Oostende en dus een bedrijf van de stad, maandelijks 3.650 euro.  In dat bedrag is niet alleen de huur en het gebruik van de zaal inbegrepen, maar ook heel wat dienstverlening van de stad.  Zo staat ze in voor het uitbaten van de catering en drankgelegenheden in de zaal, bewaking, het onderhoud en de ticketverkoop. Ook nutsvoorzieningen als water, gas en elektriciteit zijn inbegrepen in die prijs. 

"Maar dat werk wordt door de stad zelf weer uitbesteed aan BCO zelf", hekelt Anseeuw. "Daarvoor krijgt BCO van de stad een veelvoud van de huur terug die ze zelf betaalt aan de stad, BCO krijgt niet alleen een financiële vergoeding, ze krijgt daar bovenop ook nog eens gratis kantoorruimte én personeel ter beschikking van de stad.  Bovendien zou de stad via de cvba Versluys Vendôme ook voor de nutsvoorzieningen hebben betaald."

Eigen bedrijfje

"Tegelijk is de Versluys Dôme sinds dag 1 verlieslatend", zegt de politicus. "De verliezen voor de stad zijn intussen opgelopen tot ruim 3 miljoen euro. Dit kluwen van overeenkomsten en stadsbedrijven maakte dat er al bijna vijf en een half miljoen euro van de stad richting BCO vloeide. En dat geld? Wel dat verdwijnt dus onder andere in de zakken van de burgemeester himself. Tot 2012 had Johan Vande Lanotte een eigen bedrijfje genaamd Mabuspo.  Bij het opdoeken van Mabuspo bleek dat Vande Lanotte zelf ook geld kreeg van BCO voor scoutingopdrachten."

Lees ook:

 

 

Download de Focus & WTV app