Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Slachthuis Verbist wordt gesloopt

Slachthuis Verbist wordt gesloopt

Nieuws
19/05/2021

Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights maakte in september 2017 undercoverbeelden die wantoestanden in het Izegemse slachthuis van de groep Verbist blootlegden. De organisatie filmde met een verborgen camera hoe runderen mishandeld werden. Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts besloot daarop om het slachthuis tijdelijk te sluiten. Veel grote klanten haakten af, zodat Verbist nooit meer heropstartte.

In maart 2021 werd slachthuis Verbist en de 76-jarige uitbater door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een boete van respectievelijk 8.000 en 4.000 euro voor onregelmatigheden bij transport en inbreuken tegen de hygiëne. Voor dierenmishandeling werden ze vrijgesproken. De undercoverbeelden gemaakt door dierenrechtenorganisatie Animal Rights werden nietig verklaard.

Maar Verbist is intussen failliet verklaard en de loodsen worden dus gesloopt. Het is nog niet duidelijk welke invulling de site zal krijgen. Er kunnen woningen komen, al zou de stad de site liever als kmo-zone behouden.

LEES OOK:

 

 

Auteurs: