Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kappers mogen open, politie RIHO controleert

Kappers mogen open, politie RIHO controleert

Nieuws
13/02/2021

Vanaf vandaag mogen kapperszaken en barbiers dus opnieuw aan de slag, maar ze moeten rekening houden met enkele voorwaarden. Zo moeten alle klanten en kappers een chirurgisch mondmasker dragen, dat ze elke vier uur vervangen. Een stoffen mondmasker is niet toegelaten. De kapper moet de klanten één op één bedienen: er mag dus niemand in de wachtzaal zitten.

Na elke kappersbeurt moet er een pauze van 10 minuten volgen om te ontsmetten en te verluchten. De ramen en deuren moeten open om te ventileren . Als dat niet mogelijk is, moet de kapper de luchtkwaliteit in het salon kunnen meten met een CO2-meter. 

RIHO: "Nog niet meteen bestraffen"

Kappers in Roeselare, Izegem en Hooglede en deelgemeenten) kunnen dit weekend een bezoekje verwachten van de dienst Preventie van politiezone RIHO. “Preventie-adviseur Pedro Nollet en zijn team zullen zaterdag en zondag zoveel mogelijk kappers bezoeken”, bevestigt woordvoerder Carl Vyncke. “De bedoeling is om er mee voor te zorgen dat alle gevraagde coronamaatregelen nageleefd worden. We begrijpen dat het niet voor iedereen duidelijk is, of dat bepaalde maatregelen verwarrend zouden overkomen.” 

Preventief ingrijpen, betekent in principe ook nog niet meteen beboeten. “We willen vooral de kapperszaken in kwestie helpen. Het is niet de bedoeling om meteen iedereen te beboeten. We willen vooral vermijden dat de kappers bij een latere controle moeten zeggen dat ze de maatregelen niet kenden”, aldus Vyncke.

Voor Roeselare alleen al gaat het om een paar honderd handelszaken. “Het doel is wel om ze allemaal te doen, maar we zullen er in elk geval zoveel mogelijk proberen te doen”, klinkt het.

Bekijk ook

Auteurs: 
Nathan Vandamme