Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gouverneur verplicht mondmaskers op elke zeedijk

Gouverneur verplicht mondmaskers op elke zeedijk

Nieuws
24/07/2020

"Ik wil uniformiteit"

De nationale veiligheidsraad van donderdag maakte mondmaskers verplicht in winkelstraten en alle drukke plaatsen. Daarop besloten een aantal kustgemeentes zoals Blankenberge, Nieuwpoort, Zeebrugge en De Haan om maskers verplicht te maken op de zeedijk. Na een overleg met de kustburgemeesters heeft de waarnemend gouverneur vrijdag besloten om de verplichting uit te breiden voor de hele provincie. Dat betekent dat het aan de Belgische kust overal verplicht wordt om een mondmasker te dragen.

"Dit is een provinciaal besluit dat werd genomen na een videoconferentie met de burgemeesters deze middag. Niet iedereen was van plan om mondmaskers op de dijk te verplichten, maar ik wil bovenal duidelijkheid en uniformiteit." Het provinciaal besluit wordt nu nog voorbereid en is vermoedelijk vanaf morgen/zaterdag van kracht.

Donderdag gaven enkele burgemeesters nog aan dat ze dat niet van plan waren. Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker (LDD) zei "dat hij de mensen nog een beetje wil laten leven." Hij was niet aanwezig op het overleg en stuurde geen vervanger.

In Nieuwpoort hebben ze alvast het besluit van de waarnemend gouverneur niet afgewacht.  Daar namen de burgemeester en het schepencollege gisteren al de beslissing om de mondkapdracht in te voeren. (Bekijk de video hieronder)

Lees ook

Auteurs: 
Belga
Redactie