Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Drie verdachten in chantagezaak met naaktfoto's

Drie verdachten in chantagezaak met naaktfoto's

Nieuws
14/08/2018

De eerste verdachte is N.A., de uitbater van een café in Ieper en een ex-zakenpartner van de huidige uitbater van La Brasa, Rik Ostyn. Tussen N.A. en Ostyn boter het al een tijd niet meer, omwille van een financieel geschil.

De tweede verdachte is P. B., een fotograaf uit Wervik. N.A. zou hem gecontacteerd hebben om de foto’s te nemen. Ze waren beide vorige week dinsdag aanwezig bij La Brasa om foto’s van het naaktfeestje te nemen.

Volgens die twee verdachten is er nog een derde persoon betrokken, en die zou de opdrachtgever zijn. Politie en parket zouden die derde persoon vandaag al verhoord hebben, maar voorlopig is niet bekend om wie het gaat. Ook volgens de advocaat van N.A. is zijn cliënt slechts opgetreden als tussenpersoon. "Mijn cliënt wist bovendien niet dat deze zaak zulke proporties zou aannemen", aldus advocaat Curd Vanacker.

De bal ging aan het rollen toen een onbekende er vorige week mee dreigde om honderden naaktfoto’s te verspreiden van een feestje in La Brasa. De aanwezige Open Vld-schepen Frank Gheeraert en de uitbater van La Brasa dienden daarop een klacht in.

Lees ook:

Auteurs: 
Belga