Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Schepen schrijft open brief over afpersing

Schepen schrijft open brief over afpersing

Nieuws
11/08/2018

In een emotioneel bericht vertelt de schepen door welke rollercoaster hij de voorbije dagen is moeten gaan. Hij heeft het naar eigen zeggen moeilijk met het oordeel dat de mensen geveld hebben over hem. “Er was sprake van seksfeestjes, orgiën, pornografische foto’s… niet de chantage maar de beelden van de schepen waren ‘het’ nieuws.”

Ook de impact van de heisa op zijn kinderen zit hem dwars. “Ik ben nog maar pas het politiekantoor buiten gestapt of ik krijg een paniektelefoon van mijn huilende kinderen. Via WhatsApp worden zij belaagd met reacties van vrienden. De beelden gaan viraal op sociale media met een resem aan reacties tot gevolg.”

De schepen vraagt om hem en zijn gezin de nodige rust te geven. "Nu durven mijn vrouw en ik ons niet meer publiek vertonen. Niet omwille dat we aanwezig waren op een feestje waar we naakt vertoefden maar omwille van het oordeel over ons die door de media geveld werd. Momenteel hebben wij de vrees dat de overige 600 foto’s ook viraal zullen gaan, want dan beleven deze hel volledig opnieuw. Daarom dring ik aan bij de pers en media. Stop met dit verhaal levendig te houden in de hoop weer een vunzig nieuwsverhaal te brengen. Er verschijnen steeds meer artikels op basis van geruchten, halve waarheden en zelfs leugens. Het lukt jullie niet om de essentie van de zaak namelijk de chantage en de inbreuk op onze privacy te brengen, laat het daar ook bij. Dit verhaal heeft mij en mijn gezin al genoeg schade en menselijk leed aangericht. Politie en parket doen op dit moment uitstekend werk. Ik heb er alle vertrouwen in dat de dader(s) snel geïdentificeerd en gevat zullen worden. Verdere communicatie zal wel door het parket gebeuren, laat ons nu eventjes met rust."

Lees hieronder de integrale brief

Lees ook:

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker