Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dedecker noemt schadeclaim wanhoopspoging

Dedecker noemt schadeclaim wanhoopspoging

Nieuws
06/04/2019

"Ze mogen juridische stappen ondernemen, dat schrikt ons niet af. Wij doen gewoon voort. Ik zie dit als een wanhoopspoging om hun imago nog wat te redden", reageert Dedecker. Ondertussen heeft het Middelkerkse gemeentebestuur al plannen gemaakt om komende zomer op de site voorlopig een reuzenrad te plaatsen. De attractie zou moeten toegankelijk zijn vanaf 7 juni, net voor het jaarlijkse Bierweekend in de kustgemeente.

Gerechtelijk onderzoek

Middelkerke kondigde vorige week aan dat ze de procedure voor de realisatie van het nieuwe casino heeft beëindigd. Er werden vooral gebreken aangehaald bij de uitvoering en bij de gunning van het project. Huidig burgemeester Jean-Marie Dedecker toonde zich de voorbije legislatuur al kritisch tegenover de hele toekenningsprocedure, die uiteindelijk aan de Groep Willemen werd toegekend. Bovendien loopt er ook een gerechtelijk onderzoek naar mogelijk gesjoemel bij de toekenning van het project. 

Schadevergoeding

Bouwgroep Willemen laat het daar echter niet bij en kondigt dus juridische stappen aan tegen de eenzijdige beslissing om de overeenkomst stop te zetten. Het bedrijf ontkent namelijk dat het een gebrekkige uitvoering kan worden verweten. Willemen vraagt daarom een schadevergoeding, niet alleen voor de al gedragen kosten maar ook voor de reputatieschade. Een exact bedrag werd niet vrijgegeven, maar bij het bedrijf klinkt het dat men mikt op "miljoenen euro's".

Lees ook: 

Auteurs: 
Belga
Redactie
Stefaan Six