Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brantano-winkels Koksijde en Torhout blijven dicht

Brantano-winkels Koksijde en Torhout blijven dicht

Nieuws
24/08/2020

Het lokale bestuur wil eerst duidelijke afspraken maken met de winkel voor die weer kan opengaan. Zaterdag werd de winkel gesloten door de burgemeester omwille van de grote drukte.

De burgemeester van Koksijde stelde maandag vast dat de Brantano-winkel in de gemeente gesloten blijft. Toch stonden er aan het filiaal al mensen aan te schuiven. "Ik betreur dat de curator hierover zelf niet communiceert of contact met ons opneemt. Daarom nemen wij onze verantwoordelijkheid en informeren we iedereen dat de winkel niet opengaat. Zo moeten er geen onnodige verplaatsingen worden gedaan", aldus Vanden Bussche.

Zaterdag werd de winkel in Koksijde al gesloten door de burgemeester omdat het er te druk was en de coronamaatregelen niet werden gevolgd. "De winkel kan pas opnieuw opengaan nadat er duidelijke afspraken worden gemaakt met het lokaal bestuur van Koksijde. Er moeten voldoende inspanningen worden gedaan om de coronamaatregelen te kunnen volgen."

Ook de Brantano-winkel in Torhout blijft maandag gesloten. "Pas als er duidelijke inspanningen worden gedaan om alles veilig te laten verlopen, kan de winkel weer opengaan", zegt burgemeester Kristof Audenaert.

Ook vestiging in Waregem moet dicht

Ook de vestiging in Waregem moet dicht. Dat laat de burgemeester weten. De politie stelt vast dat het onmogelijk is om de uitverkoop op een corona-veilige manier te laten verlopen. De klanten die staan aan te schuiven kunnen nog binnen, maar om 16 uur gaat de vestiging onherroepelijk dicht.

Bekijk ook

Auteurs: 
Redactie
Belga