Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zachte herfstdag: tot 15 graden

Zachte herfstdag: tot 15 graden

Weer
18/11/2020

Een zuidwestelijke tot zelfs zuidelijke wind voert weer erg zachte lucht aan met maxima die geen enkele moeite hebben om tot een 15-tal graden op te lopen. Het is daarbij eerst licht bewolkt tot zelfs helder.

De opklaringen kunnen aanvankelijk dus erg breed uitvallen, maar later op de dag neemt de bewolking toch wel weer toe. Dat gebeurt tegen de late namiddag. Ook de zuidwestelijke wind trekt later op de dag weer in kracht aan.

Vanavond en vannacht kan er wat lichte regen of een bui gaan vallen op nadering en doortocht van een koufront vanuit het noorden. Daarbij blijft het hard waaien.

De wind kan in de nacht aan zee een volle 5 tot 6 Bft bereiken met uitschieters tot 60 à 70 km per uur. Ook boven land is er vannacht veel wind bij zachte minima van 8 à 9 graden.

In de tweede helft van de week wordt het minder warm en gaan de temperaturen er op achteruit. Er vallen dan geleidelijk weer enkele buien. Donderdag en vrijdag noteren we maxima rond een tiental graden, in de nacht ongeveer de helft.  Morgen is er daarbij veel bewolking met tijdelijk een bui. Ook de wind speelt morgen flink op en draait naar west tot noordwest.

Vrijdag krijgen we eerst nog brede opklaringen, later neemt de bewolking en de kans op wat regen toe. Maxima dan rond een graad of 10.

In het weekeind is het weer wat zachter met vrij normale maxima rond 11-12 graden. Er kan al eens wat regen of een buitje vallen, maar geen grote en langdurige hoeveelheden.

 

Auteurs: 
Geert Naessens