Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tropische temperaturen

Tropische temperaturen

Weer
23/07/2019

Zelfs aan zee wordt het tropisch warm door een aflandige zuidelijke wind. Het is erg zonnig. In de namiddag komt er aan de kust wel een zeebries te staan.

Vanavond koelt het maar heel traag af. De minima zitten tegen de ochtend nog rond 18-19 graden, meer dan 20 graden in de steden. Het is helder tot licht bewolkt.

Morgen wordt een extreem hete dag. De maxima komen dan tot rond de 35 graden uit. Er is wel al van in de ochtend wat bewolking aanwezig, wat lokaal op een enkel buitje zou kunnen uitlopen, zelfs in de ochtend al. Eventueel valt er links of rechts een donderklap door de grote hitte.

Ook donderdag wordt een enorm hete dag. Ook dan gaan we dik over de 35 graden met maxima die in de buurt van 40 graden kunnen uitkomen. Het zit er dik in dat we dan recordhoge maxima noteren. De wind blijft de hele dag aflandig zuid en er is tegen het eind van de dag kans op een hitte-onweer.

Vrijdag draait de wind naar het westen, waardoor er minder warme lucht aangevoerd wordt. Er zijn meer wolken en er is kans op een regen- of onweersbui.

Bekijk ook

Wil je meer weten over het weerbericht voor de komende dagen? Ben je op zoek naar achtergrondinformatie bij weerfenomenen? Bekijk de website van onze weerman Geert Naessens.

Auteurs: 
Geert Naessens