Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sneeuwzone trekt van west naar oost

Sneeuwzone trekt van west naar oost

Weer
09/02/2018

Aan de kust zal maximaal 1cm liggen tot 3 cm in de meest zuidelijke regio's. Wie de weg op moet kan maar beter voorzichtig zijn. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de afgelopen nacht de wegen behandeld met een preventieve strooizoutlaag. In totaal werd er zo'n 300 ton zout gestrooid. De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer blijven paraat staan om uit te rijden om opnieuw te strooien en eventueel sneeuw te ruimen waar en wanneer het nodig is.

De sneeuw van vanochtend gaat later over in smeltende sneeuw en regen en zachtere lucht met oplopende temperaturen tegen de avond. Maxima van 1 tot 3 graden, tegen de avond duwt de wind zachtere zeelucht binnen met maxima dan van 4 tot 5 graden. Vannacht koelt het dan weer af naar een graad of 3-4 met eerst nog enkele buien, mogelijk met winters karakter. Later in de nacht wordt het rustiger en droger.

In het weekend loopt het kwik verder op, naar een 7 à 8 graden op zondag. Zaterdag verloopt grotendeels droog. In de nacht naar zondag kan het fors regenen en zondag overdag is nog wat lokale regen of een bui mogelijk.

Auteurs: 
Geert Naessens
Belga