Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sneeuw op komst: "Blijf thuis"

Sneeuw op komst: "Blijf thuis"

Weer
08/02/2018

De sneeuw blijft maar even liggen en smelt daarna. Tegen de middag hebben de winterse buien het oosten van het land bereikt. Midden december zorgden sneeuwbuien voor heel wat hinder in onze provincie.  

Wegen en verkeer: "Blijf thuis"

Wegen en verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum raden iedereen in Vlaanderen ondertussen aan om morgen de baan niet op te gaan. 

"Vrijdagochtend komt er, volgens de laatste weersvoorspellingen van Meteo Wing, een sneeuwzone ons land binnen vanuit het westen. In combinatie met negatieve temperaturen kan dit leiden tot gladde wegen en gevaarlijke situaties. De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer volgen deze nacht de toestand op de weg op en rijden uit wanneer nodig en nuttig. Ook vrijdagochtend staan de strooidiensten klaar om extra uit te rijden waar en wanneer het nodig is. Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum raden aan om morgen niet de baan op te gaan."

(Lees verder onder de foto)

CO-intoxicatie

Het KMI waarschuwt tegelijk voor CO-intoxicatie. De voorwaarden zijn momenteel ongunstig wat betreft het gebruik van waterverwarmingstoestellen en van vuurhaarden bij het verwarmen van lokalen. Opletten geblazen dus bij symptomen als hoofdpijn of neiging tot braken.