Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Herfstweer met veel wind en regen

Herfstweer met veel wind en regen

Weer
15/11/2020

Vandaag kan het soms intens regenen. De maxima blijven vrij zacht en zitten weer rond een 15 graden, maar er staat duidelijk veel meer wind dan gisteren. Die kan zelfs hard tot stormachtig worden aan de kust. Er zijn rukwinden mogelijk boven land tot 70 km per uur, aan zee tot 90 km per uur.

Vanavond trekt er nog een actieve buienlijn voorbij met enkele felle buien, zelfs mogelijk met een donderklap. De wind haalt tijdelijk nog feller uit en wordt stormachtig aan zee. Mogelijk trekt de wind zelfs enige tijd tot stormkracht aan met uitschieters van 80 tot 100 km per uur. Na middernacht wordt het droger en rustiger. Minima rond 8-9 graden.

Morgen is het minder zacht en zitten de maxima rond 11-12 graden. Er is kans op een bui, maar de droge perioden overheersen terwijl de wind westelijk geworden is en een stuk minder hard gaat waaien.

Dinsdag en woensdag worden droog met mogelijk een lokale bui. Een matige zuidwestelijke wind voert weer wat zachtere lucht aan met maxima rond 13-14 graden. Woensdag zou het zelfs weer 15 graden kunnen worden. In de tweede helft van de week wordt het minder warm en gaan de temperaturen erop achteruit. Er vallen dan geleidelijk weer enkele buien.

Auteurs: 
Geert Naessens