Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geleidelijke opklaringen, deze avond kans op buien

Geleidelijke opklaringen, deze avond kans op buien

Weer
21/06/2020

De maxima zitten dan iets lager en het is wisselend bewolkt tot tijdelijk zelfs bewolkt, later op de dag klaart het geleidelijk aan wat op. De wind trekt geleidelijk aan tegen de avond. Aan de kust krijgen we meer bewolking met tijdelijk kans op wat lichte regen. Het waait wat harder uit een westelijke hoek en de maxima zitten wat lager dan de vorige dagen, rond een 19-tal graden.

Vanavond en vannacht gaat de wind weer liggen bij minima van een 11 tot 12 graden. Het is licht tot wisselend bewolkt. Tegen de avond kan het aan de kust tijdelijk vrij krachtig tot krachtig gaan waaien, al klaart het dan wel weer op. De nacht verloopt rustiger met een afnemende wind en minima rond 12 graden tegen de ochtend.

Volgende dagen zomerse temperaturen

Vanaf morgen zet een sterk zomers herstel in met temperaturen die snel oplopen en morgen al naar 22-23 graden gaan bij flink wat zon.

Dinsdag zitten we al vlotjes aan een zomerse 25 graden en op woensdag gaan we daar zelfs vlot overheen. De maxima kunnen dan zelfs in de buurt van de 30 graden uitkomen met veel zon. Ook in de tweede helft van de week is het hoogzomers met maxima die rond de tropische waarde van 30 graden zitten en heel veel zon.

Auteurs: 
Geert Naessens