Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwsoverzicht week 7: hoofdpunten van afgelopen week

Nieuwsoverzicht week 7: hoofdpunten van afgelopen week

Weekoverzicht
19/02/2022

In dit weekoverzicht blikken we terug op de hoofdpunten van de derde week van februari.

Storm Eunice raast over onze provincie

Storm Eunice is vrijdag aan land gekomen. De voorspellingen voorspelden weinig goeds. Boven de Ierse kust waren er zelfs windstoten tot 177 kilometer per uur. Zover kwam het bij ons gelukkig niet. Toch ..... Het kan ook zijn dat we in de loop van het weekend of volgende week te maken krijgen met Storm Franklin.

Volg hier alles live over de storm.

Waterbom boven West-Vlaanderen heeft drastische gevolgen

De Vlaamse Waterweg liet in opdracht van minister Lydia Peeters een simulatie maken van de impact van een zogenaamde waterbom op Vlaanderen zoals die in Wallonië viel afgelopen zomer. Vooral het IJzerbekken wordt een kritiek punt in West-Vlaanderen.

Lees hier de gevolgen.

Winnaar groepsaankoop Mega zaait paniek

Veel West-Vlamingen maken zich zorgen over de groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie. Daar kwam deze week Mega als winnaar uit de bus, maar die energieleverancier lag de voorbije maanden geregeld onder vuur.

Onder meer voor het fors verhogen van de voorschotfacturen.

"Politie scheert racers en liefhebbers over zelfde kam"

Een aantal jongeren is misnoegd omdat de politie afgelopen weekend hun rijbewijs introk. Ze zeggen dat ze niet aan de straatrace deelnamen en geen overtreding begingen.

De politie zou geen onderscheid gemaakt hebben tussen de straatracers en toeschouwers.

Oorlogsdreiging Oekraïne ook hier te voelen

Door de oorlogsdreiging in Oekraïne en Rusland is het voor West-Vlaamse transporteurs heel moeilijk om nog naar die landen uit te voeren.

Chauffeurs staan soms vijf dagen of langer vast aan de grens voor controles en een aantal van hen weigert nog naar Rusland te rijden omdat het te gevaarlijk is.

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere