Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwsoverzicht week 4: bekijk hier de hoofdpunten van afgelopen week

Nieuwsoverzicht week 4: bekijk hier de hoofdpunten van afgelopen week

Weekoverzicht
29/01/2022

In dit weekoverzicht blikken we terug op de hoofdpunten van de laatste week van januari. We gingen op bezoek bij peuter Vic die aan een zeldzame aandoening lijdt en zagen hoe baasje en hond Barry elkaar na vier weken in de armen vlogen.

Inzamelactie voor peuter met zeldzame ziekte

Een koppel uit Brugge heeft een crowdfunding opgestart voor hun zoontje Vic. De peuter lijdt aan een ernstige zeldzame aandoening waardoor hij niet kan stappen of praten en bovendien een lage levensverwachting heeft.

Ook sauna's bang voor hoge energiefactuur

Nu zowel de stroom- als gasprijzen de pan uit swingen, zijn ook sauna’s heel bezorgd. Want zij verbruiken heel wat energie. “Zoals we nu geconfronteerd worden met hoge energieprijzen, baart ons dat uiteraard heel veel zorgen. Veel van onze installaties werken op gas."

Te laat in stadion, Club Brugge laat je er niet in

Fans die een ticket kopen voor een match van Club Brugge in het nieuwe stadion, zullen ook moeten aangeven met welk vervoermiddel zij komen en hoe laat ze aan het stadion zijn. Houden ze zich niet aan deze regels, dan mogen ze niet binnen. De regel is onderdeel van het nieuwe mobiliteitsplan van de club.

Hond en baasje vinden elkaar terug na vier weken

"Als je huisdier niet meer naar huis komt, zoek dan altijd eerst bij een dierenasiel in je buurt." Dat is de oproep van dierenasiel Het Blauwe Kruis in Brugge, nadat de hond Barry vier weken in het asiel verbleef, nadat hij verloren was gelopen. Na vijftien dagen is een hond automatisch eigendom van het asiel.

Op stap voor weekend van Brugs dialect

Dialecten zitten al een tijdje in de lift, dat merk je ook steeds vaker in tv-series en films. En tot en met zondag is er ook het 'Weekend van het Brugs'. Er zijn lezingen, rondleidingen door de stad en voorstellingen in het sappig Brugs. We gingen op stap met Dominique Persoone en Jo Berten.

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere