Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwsoverzicht week 3: bekijk hier de hoofdpunten van afgelopen week

Nieuwsoverzicht week 3: bekijk hier de hoofdpunten van afgelopen week

Weekoverzicht
22/01/2022

In dit weekoverzicht blikken we terug op de meest opmerkelijke nieuwsverhalen van de derde week van januari. We verwelkomden de jongste pilote die solo rond de wereld vloog: Zara Rutherford. En corona zorgt voor heel wat afwezigheden in bedrijven en scholen.

 

Zara uit Kortrijk is jongste pilote die solo rond wereld vloog

Zara Rutherford, de 19-jarige Belgisch-Britse jongere is donderdagmiddag geland op de luchthaven van Kortrijk-Wevelgem. Ze kreeg er het ere-saluut van de brandweer.

Herbeleef haar landing:

Fiets gestolen? Kans dat deze fietsdief ermee wegreed

Een man van 41 uit Roeselare riskeert 38 maanden cel voor het stelen van fietsen. Hij steelt niet alleen om drugs te kunnen kopen: vermoedelijk is hij gewoon ook een kleptomaan.

Volgens de politie stal hij zeven jaar lang wekelijks fietsen.

Corona zorgt opnieuw voor uitval in bedrijven en scholen

Het omikronvirus zorgt ervoor dat almaar meer scholen overstappen op (deels) afstandsonderwijs. Ook West-Vlaamse bedrijven ondervinden hoe langer hoe meer hinder door omikron. Werknemers zijn vaker afwezig, omdat ze in quarantaine moeten.

"De afwezigheden op de werkvloer gaan maal drie, maal vier", zegt Bert Mons van VOKA West-Vlaanderen.

Scholen vinden amper nieuwe leerkrachten

Heel wat scholen hebben het moeilijk om voldoende leerkrachten te vinden. Dat terwijl er bij de VDAB op 1 september bijna 3.400 mensen een job in het onderwijs zochten. Sandra Leleu, directrice van het Atheneum in Ieper, getuigt.

Drinken we binnenkort water uit de zee?

In Nieuwpoort is voor het eerst ooit water uit de Noordzee ontzilt tot drinkwater. Tegen 2025 moet een nieuwe fabriek er jaarlijks tot vier miljoen kubieke meter drinkwater produceren. De uiteindelijke fabriek zal jaarlijks water voor 30.000 gezinnen kunnen produceren, maar een verdubbeling van de capaciteit is voorzien.

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere