Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwsoverzicht week 24: blikvangers van afgelopen week

Nieuwsoverzicht week 24: blikvangers van afgelopen week

Weekoverzicht
18/06/2022

In dit weekoverzicht blikken we terug op nieuwsverhalen van 13 tot 17 juni. Er vielen heel wat dodelijke slachtoffers in het verkeer en er was ophef rond een koppel dat seks had op een militaire begraafplaats in Ieper.

Meer verkeersdoden in juni & juli, gouverneur waarschuwt

Het was woensdag een gitzwarte dag in het verkeer met vijf dodelijke slachtoffers. En dat is jammer genoeg geen verrassing, zegt gouverneur Carl Decaluwé. Juni en juli zijn de gevaarlijkste maanden op de weg.

Een van de dodelijke slachtoffers was de zeventienjarige Axl die in Moerkerke-Damme stierf op zijn bromfiets na een aanrijding met een bestelwagen.

Exacte plaats nieuwe zeesluis in Zeebrugge is vastgelegd

De locatie van de nieuwe zeesluis in Zeebrugge is bekend: de sluis komt zuidelijk op de Visartsite te liggen. Het nieuwe 'inrichtingsalternatief' voor zowel de sluis als de nieuwe verbindingsweg werd dinsdag voorgesteld.

Op het voorstel kwamen gemengde reacties: van het actiecomité en de Zeebrugse visveiling.

Eerste steen voor nieuwe stadhuis van Roeselare

Het startschot voor de bouw en renovatie van het nieuwe stadhuis van Roeselare is officieel een feit. Samen met buurtbewoners en juryleden metsten het college van burgemeester en schepenen en het ontwerpteam en aannemer maandag de symbolische eerste steen.

Koppel heeft seks op militaire begraafplaats in Ieper

Een koppeltje heeft de liefde niet onder stoelen of banken gestoken. In open lucht hebben de twee geslachtsgemeenschap gehad op de Ramparts Cemetery, een militaire begraafplaats aan de Rijselpoort in Ieper. 

Een omstander filmde alles en plaatste het op sociale media.

'Hollandse Nieuwe' maatjes komen eigenlijk uit Noorwegen

De ‘Hollandse Nieuwe’, zoals de maatjes worden genoemd, komen eigenlijk niet meer uit Nederland. En ze worden niet opgevist door Nederlandse of Vlaamse schepen. Maatjes komen uit Denemarken of Noorwegen. De Nederlanders hebben er wel de haringmarkt in handen.

Wij trokken naar Denemarken voor een reportage.

Auteurs: