Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwsoverzicht: blikvangers van afgelopen week

Nieuwsoverzicht: blikvangers van afgelopen week

Weekoverzicht
30/04/2022

In dit weekoverzicht blikken we terug op de nieuwsberichten van de laatste week van april. We namen afscheid van de grote Arno en kondigden de eerste West-Vlaamse gemeenten een fusie aan.

Afscheid van een groot man: Arno

Rockzanger en muziekicoon Arno is zaterdag gestorven aan de gevolgen van pancreaskanker. “Ik wil herinnerd worden als een mens die geleefd heeft”, vertelde hij enkele jaren geleden en dat blijkt ook uit zijn levensverhaal.

Bekijk hier zijn strafste interviews.

Eerste West-Vlaamse fusie is een feit

De gemeenten Wingene en Ruiselede willen fuseren. Vanaf 2025 gaan de gemeenten verder onder de naam 'Wingene', met deelgemeenten Wingene, Ruiselede en Zwevezele.

De inwoners van de gemeenten reageren verdeeld.

Tiegembos krijgt grondige facelift

In Anzegem krijgt het Sint-Arnolduspark, beter bekend als Tiegembos, een grondige facelift. Anzegem heeft daarvoor een erfpachtovereenkomst van 50 jaar ondertekend. Sofie Saesen en Pieter-Jan Vanschamelhout zijn de nieuwe concessiehouders.

Zie hier hoe het er zal uitzien.

Vijftien jaar cel voor dodelijke vuistslag aan moeder

Frank P. is door het hof van assisen veroordeeld tot 15 jaar opsluiting voor de dodelijke vuistslag aan zijn moeder Solange Hennaert. Op het assisenproces heeft openbaar aanklager Céline D'havé 14 jaar opsluiting gevorderd.

Bekijk hier de reportage.

Eerste ooievaarsjong geboren

In het Zwin Natuurpark in Knokke-Heist is het eerste ooievaarsjong van dit jaar geboren. Het gaat om een kuiken van zo'n 12 centimeter groot en het weegt zo'n 70 gram.

De jongen zijn momenteel nog erg kwetsbaar.

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere