Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zwoele openingsavond van Afro C-Festival

Zwoele openingsavond van Afro C-Festival

Verslag
11/08/2018

Het Afro C-Festival is een tweedaags gratis wereldfestival aan onze eigen kust. Op de eerste avond was het vooral uitkijken naar Ky-Mani Marley. De zoon van Bob Marley zet samen met zijn broers Ziggy en Damian de nalatenschap van hun vader verder. Bredene mocht er gisteren met een brede glimlach getuige van zijn.

Hips don’t lie

Als opwarmertjes kreeg het publiek een groep uit Colombia (Dizzy Mandekju & Alé Kuma) en een groep uit Zimbabwe (Mokoomba). Voor de meesten waarschijnlijk nobele onbekenden, maar de heupen gingen toch al gezwind heen-en-weer. In eigen land spelen de bands zalen volledig naar de knoppen, en ook hier in Bredene parelde het zweet van de voorhoofden. Een perfect voorgerecht.

De sfeer was los, gezellig, plezant. Door de regen stond iedereen dicht bij elkaar onder de tent, zonder dat het verstikkend overkwam. Het gaf de sfeer zelfs nog dat tikkeltje extra. En dat is wat Ky-Mani ook deed, alles nog dat tikkeltje extra beter maken. Met een afwisseling van reggae, ska en nummers uit de doos van zijn vader vloog dat anderhalf uur voorbij. Team Damp mocht daarna de afterparty inzetten en deed dat met een vlotte set vol dansvibes. Zowel popmuziek, alsook dancehall en reggae.

Een snack uit elke windstreek

Wie wat wilde uitrusten tussen de opzwepende muziek door, kon terecht in het rustige theetentje. Een kopje thee, een speciaal gebakje en wat babbelen, echt gezellig! Daarnaast hoort er bij een wereldfestival zoals Afro C natuurlijk ook wereldvoeding. Uit elke windstreek van onze aardbol vond je wel een foodtruck. En dit alles was nog maar een voorsmaakje. Vandaag staat het zwaartepunt op het programma met workshops, optredens en animatie de hele dag door. Bredene mag trots zijn op hun gratis Afro C-Festival.

Auteurs: 
Nick Vandierendonck