Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voltage Festival: unieke locatie geeft extra touch

Voltage Festival: unieke locatie geeft extra touch

Verslag
19/08/2018

Speciale locatie

Volgens organisator Steven was Voltage Festival ooit niet meer dan een technofeestje. Vandaag is het een volwaardig technofestival op een uitermate unieke locatie. Het evenement blijft eerder kleinschalig en behoudt bewust zijn eigenheid, maar de drang om te groeien is er bij de organisatie absoluut. Vorig jaar waren er nog twee podia, en deze editie kwam daar een derde bij. Op podium Anode feest je heel toepasselijk onder de elektriciteitskabels, podium Turbine bevindt zich dan weer in het gebouw zelf en Rotor is het nieuwe podium dat aan de zijkant van de site staat. Bekijk zeker de fotogalerij onder dit artikel om een beeld te krijgen van de speciale setting.

Internationaal publiek

Wist je dat een op de vier bezoekers van het festival geen Belg is? Voltage Festival trekt heel wat internationale gasten aan en daar is de organisatie maar al te blij om. Naast het Frans en Engels hoorde ik vooral het sappige accent van onze Noorderburen. Welke nationaliteit de festivalgangers ook hadden, over een dingen waren ze het allemaal eens: dit festival heeft ongelofelijk veel potentieel. ‘Het technogenre komt volledig tot zijn recht door de locatie en de line-up is keer op keer formidabel’, is een van de vele lovende reacties.

Hoekje van vertier

De bar, foodtrucks en de toiletten: alles waarvoor je heel even wil ontsnappen van het technogebeuren is samengebracht in een hoek van vertier. Het zijn Paul’s Boutique, Pasta Republic en de Burning Van die de magen vullen op het festival. Verder kun je je zowel buiten als binnen voorzien van drinks aan de bar.

Auteurs: 
Louise Bucket