Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verfrissing zoeken op hete dagen

Verfrissing zoeken op hete dagen

Verslag
27/07/2018

Onderweg met de wagen zag ik het aantal graden zich al mooi opstapelen. Van 26 naar 28 naar 33. Tot ik plots in Kortrijk aankwam en de teller op 37 graden stond! Wie wat elektriciteit wilde sparen, kon zijn eitjes lekker buiten leggen om te bakken. Een beetje verfrissing was dus welgekomen. Blijkbaar hadden veel mensen dezelfde mening, want de parkeerplaatsen rond de Abdijkaai in Kortrijk waren volzet en een meterslange rij stond aan te schuiven aan de kassa.

Plat op je gezicht

De uitbaters vertelden dat het niet de eerste dag was met zo’n drukte. Eergisteren stond de teller op meer dan 1200 verkochte ticketjes. Ik ben ervan overtuigd dat er gisteren nog méér verkocht werden! Zowel de ligweide als het zwembad zaten volgepropt. En terecht ook met zo’n hitte. Het was zeker opletten als je niet verbrand wilde raken. Niet alleen door de zon maar ook door de gloeiend hete tegels rond het zwembad!

Zo snel mogelijk dat zwembad in, was dus de boodschap. Van de springplank plat op je gezicht gaan of als een torpedo pijlsnel van de glijbaan gaan, het nuttige werd aan het aangename gekoppeld. Een paar jonge kerels vonden het nog niet warm genoeg. Zij gingen liever een partijtje voetballen op het kleine veldje naast de ligweide. Wie niet genoeg verfrissing kreeg van het water, kon aan de bar een koel drankje of een ijsje krijgen.

Heet, heter, heetst

Tijd voor de tweede tussenstop. Richting De Gavers in Harelbeke stroomde het zweet van mijn gezicht. Net als in Kortrijk, was het ook daar zoeken naar de laatste vrije plaatsen op de parking. Je hoorde het zwem- en speelgewoel al van ver. De zwemzone zat hier ook vol mensen die maar wat graag wat verfrissing wilden. Anderen bleven genietend aan de kant zitten. Twee meisjes zochten de schaduw op tussen het groen, terwijl hun buurman lag te snurken in de volle zon. Smaken verschillen natuurlijk.

De redders hielden alles heel goed in het oog, want met zo’n drukte kan je al snel je zoontje of dochter uit het oog verliezen. Toch verliep het hier ook heel gezapig en rustig. Net buiten de zwemzone stond een ijskraam waar een bende jonge gasten van de jeugdbeweging mochten genieten van een ijsje. Echt alle verfrissing deed deugd. Een dame smeerde haar man stevig in, want zijn rug zag er vrij ‘kreeftig’ uit.

Vandaag belooft het op sommige plaatsen zelfs nog warmer te worden. Dus smeer je in, drink genoeg water en zoek snel genoeg wat verfrissing op!

Auteurs: 
Nick Vandierendonck