Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdebar: een zomerse pop-upbar met Ibizagevoel

Verdebar: een zomerse pop-upbar met Ibizagevoel

Verslag
17/08/2018

Een stukje Ibiza in Jabbeke

Toen ik aankwam in Verdebar werd ik hartelijk ontvangen door Valerie, die deel uitmaakt van het team achter de zomerbar. Het interieur zorgt meteen voor een warme Ibizasfeer Ondanks het ietwat druilerige weer van gisterenavond had ik toch een vakantiegevoel toen ik de bar binnenwandelde. Zelfs in Ibiza regent het wel eens.

De bar heeft een groot strand, met strandstoelen en palmbomen. Er werd ook aan de kinderen gedacht, op strand kunnen ze voetballen of springen in het springkasteel. Naast het strand is er een overdekt gedeelte en een lounge. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over een bijna lege gsm-batterij. In de lounge zijn er meerdere stopcontacten, dus je kan je smartphone opladen terwijl je van een drankje geniet. Zeer praktisch! Boven de lounge is er een terras met zicht op de autostrade.

In Verdebar kan je je ook uitleven met een hamer en nagels. Nee, je hoeft er geen kast in elkaar te timmeren, maar je kan er wel ‘nagelen’. Dit is een spel waarbij de deelnemers met een hamer nagels in een blok hout slaan. De persoon die zijn nagel als eerste in het blok hout klopt, moet de nagels betalen. De persoon die zijn nagel er als voorlaatste in klopt, moet een rondje betalen aan de andere deelnemers.

Sfeer: 3.5/5

Lekkere huisgin

Verdebar heeft een uitgebreide drankkaart met verschillende wijnen, bieren, aperitieven en frisdranken. De eyecatcher van de drankkaart is de verde-gin. Het team achter Verdebar was nauw betrokken bij het maken van hun huisgin, die maar liefst veertien kruiden telt. Als je de huisgin bestelt, kan je kiezen tussen gin ‘for him en ‘for her’. De gin ‘for him’ smaakt iets bitterder, de gin ‘for her’ iets zoeter. Persoonlijk ga ik niet vlug een gin bestellen, maar ik liet me graag verrassen. Ik proefde de gin ‘for her’, en die smaakte uitstekend! Wie geen genoeg kan krijgen van de verde-gin kan een fles kopen om thuis van te genieten.

Drinks: 4.5/5

Wie deze zomer nog een Ibizagevoel wil zonder de vliegtickets te betalen, kan nog tot 15 september terecht in Verdebar in Jabbeke. De bar is vlot bereikbaar en je kan er parkeren op een grasveld naast de zomerbar.

De West-Vlaamse zomerbars

Elke week test één van onze festivalreporters een West-Vlaamse zomerbar uit. Lees hier alle reviews

Fotogalerij Verdebar

Auteurs: 
Erin Delbaere