Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tieltse Europafeesten blazen 60 kaarsjes uit

Tieltse Europafeesten blazen 60 kaarsjes uit

Verslag
09/07/2018

Kuieren door het stadscentrum

De Tieltse Europafeesten, dat is een combinatie van een braderie en concerten. Het was er gezellig kuieren tussen de vele kraampjes in het stadscentrum. Je kon er zonnebrillen, armbanden, knuffelberen en nog veel meer kopen. De lokale handelaars verkochten kledij en andere producten aan verminderde prijzen. Voor de Tieltenaars betekenen de Europafeesten leute, ambiance en je amuseren.  Dit merkte ik ook toen ik door de drukke straten wandelde. De mensen liepen er op hun gemak door het centrum, en velen sloegen een praatje met bekenden. Op de braderie was er ook een groot eetaanbod, met onder andere frietjes, hamburgers, ijsjes, shakes en pasta’s. De bezoekers konden hun dorst lessen in één van de vele cafés.

Voor de allerjongsten was het ook leuk vertoeven op de Europafeesten. Er stond een springkasteel en er waren vele kermisattracties. Kinderen konden zich uitleven in het schietkraam, een ritje maken op de draaimolen, of op een ronddraaiende attractie gaan waar ik persoonlijk erg misselijk van zou worden. Zaterdagnamiddag konden ze meezingen tijdens een concert van Prinsessia.

Ambiance tijdens de concerten

Na de kinderen, was het de beurt aan de ouders en grootouders om mee te zingen. De coverband A.B. Nono kreeg dankzij hun muziekkeuze het publiek aan het zingen. Daarna bracht Tieltse band Nightlife rock ’n roll. De band speelde tijdens hun bindteksten in op hun Tieltse roots en ze maakten al eens graag een mopje over de deelgemeenten. Plots namen ze tijdens hun concert een korte pauze om te genieten van ‘De Poes’, een typisch Tielts bier. De band speelde een combinatie van eigen nummers en covers. Met hits van Elvis Presley kregen ze het publiek aan het dansen, en ‘Oerend Hart’ werd luidkeels meegezongen. Albert Hammond speelde het laatste concert van de avond. Hij speelde veel van zijn oude bekende hits, zoals ‘Down by the River'. De avond werd afgesloten met een spetterend vuurwerk.

Auteurs: 
Erin Delbaere