Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rustige overwinning van de Duivels vanuit Knokke-Heist

Rustige overwinning van de Duivels vanuit Knokke-Heist

Verslag
15/07/2018

Van een echte Duivelsgekte konden we spijtig genoeg niet meer spreken. De storm ging wat liggen na het verlies tegen Frankrijk. Toch hadden onze nationale helden nog altijd een afspraak met de geschiedenis. Tegen Engeland winnen, betekende een eerste medaille ooit voor ons klein landje. Na die overwinning met de B-ploeg in de groepsfase, ging iedereen er wel van uit dat we die Engelsen zouden kapotspelen.

Zweten, zweten, zweten

Belgica kreeg wat minder volk over de vloer dan bij andere matchen, maar dat maakte de sfeer er niet minder op! Het plein voor het grote scherm stond goed vol en de Knokke-Heistenaars weten zich net zoals in de rest van West-Vlaanderen leuk uit te dossen. Met verschillende soorten hoedjes en T-shirts. Een man had zelfs een rode drietand op zijn achterhoofd laten zetten! Go hard or go home, noemen ze dat.

Toch was het vooral de zon die de supporters deed zweten. Ondanks de vroege voorsprong via ex-Club-speler Meunier, verliep de rest van de eerste helft op een traag tempo. Het was alsof de Engelse spelers er niet echt veel zin meer in hadden. Wij tikten de bal rustig rond alsof het een wandeling in het park was. Die derde plaats leek niet echt meer in gevaar te komen.

Rustig geschiedenis schrijven

Voor een vieruurtje kon je terecht bij het frietkraam. Gelukkig waren er geen rijen in deze zwoele hitte. De dorst lessen ging door de beperktere drukte snel. De match verwarmde dus voorlopig niet echt, en misschien maar goed ook. De kans op flauwvallen ging met de minuut de lucht in. Al was een beetje meer spanning zeker welgekomen. En dat kregen de supporters ook

In de tweede helft kwam er namelijk een ander Engeland uit de kleedkamers. Mede door een paar wissels zetten ze meer druk naar voren en gingen ze nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Courtois werd een keer gepasseerd door Eric Dier, maar gelukkig staat er ene Mega Toby (Alderweireld) in onze verdediging die de bal van de lijn redde. Op de counter konden we er op het einde nog 2-0 van maken via Hazard en zo de derde plaats veiligstellen.

Het werd geschiedenis schrijven op een rustige vooravond in de volle zon. De supporters klonken nog een paar keer op de overwinning en Belgica mag terugkijken op een paar geslaagde weken. En dat mag elk supportersdorp in West-Vlaanderen zeggen. Overal waar we kwamen, zat de sfeer. Het is dus geen schande om vanaf volgende week in het grote zwarte gat na het WK te vallen.

Bekijk nog wat live-beelden op onze Instagram!

Auteurs: 
Nick Vandierendonck