Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Prachtige openingsavond van Festival Dranouter

Prachtige openingsavond van Festival Dranouter

Verslag
03/08/2018

Voor velen is het hun hoogtepunt van de zomer: Festival Dranouter. Er is iets onverklaarbaar leuk aan waardoor je meteen verkocht bent. Eén voor één waren de mensen er hier duidelijk over: Dranouter Leeft! Of je nu voor de eerste, de derde of de twintigste keer komt. Het is drie à vier dagen volledig genieten.

Hard werken = dubbel genieten

De tientallen vrijwilligers zorgen er al jarenlang voor dat het festival in goede banen wordt geleid. En daarom verdienen zij ook eens wat aandacht. Of het nu achter de bar, als veiligheidsagent of als begeleider is: iedereen geniet ervan. Toch mag je niet onderschatten dat het zeker hard werken is. Of zoals Mercis het zo mooi zei: Eerst is het echt hard werken, om daarna er dubbel zo hard van te genieten.

Het plaatselijke feestcomité van Dranouter steekt ook jaarlijks een handje toe. Zij staan met hun kraampje naast het festivalterrein en je kan er ook een pintje, cola of een lekkere hamburger krijgen. Het achtkoppige comité schakelt speciaal voor dit weekend ook de partners in. Met de opbrengst organiseren ze hun jaarlijkse kermis of nieuwjaarsreceptie.

Moderne folk

Laat ik overigens heel duidelijk zijn: de openingsavond van Dranouter 2018 was zeker geslaagd. In de grote tent genoot jong en oud van Grondtonen Dranouter. Folk in een modern jasje, het is voor sommigen moeilijk te geloven, maar wat een spektakel. De 81-jarige Paul uit Brugge keek met grote ogen. Zelf is hij al decennialang fan van het genre, maar nog nooit kwam hij naar Dranouter. Gisteren kon hij live meemaken hoe de doedelzak (zijn favoriete instrument) aan een ‘revival’ bezig is.

Dj Double D en Dj Bob sloten het feestje in ‘Palace’ af onder luid gestamp en gedans van de festivalgangers. Dit belooft alvast een fantastisch jaar te worden. Je kan alles meevolgen via onze Instagrampagina of de dagelijkse verslagen op de site!

Fotogalerij

Auteurs: 
Nick Vandierendonck