Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nuba-R: Genieten in een knap kader

Nuba-R: Genieten in een knap kader

Verslag
19/07/2018

Hé wacht, is dit Ibiza?

Ibiza staat gekend om haar prachtige natuur en exclusieve feestgelegenheden, en zo is dat ook met Nuba-R. Hoewel de Kortrijkse zomerbar zich pal in het centrum van de stad bevindt, is het omringd door heel wat groen. Die troef hebben de bedenkers van het concept optimaal benut. Je ploft neer in een trendy zitzak, zacht kussen of comfortabele strandstoel en geniet er van een uitgebreide kaart. Bij Nuba-R glijdt het zand tussen je tenen en voel je de avondzon op je rug, kortom: je komt er volledig tot rust.

Wie zin heeft in een spelletje petanque kan dat doen achteraan het domein. Kids hebben het dan weer naar hun zin op het speelplein naast de bar. Ik bezocht de bar op een woensdagavond rond 20 uur en dus ging het er vrij rustig aan toe, maar als ik de dj mag geloven barst in het weekend het feestje volledig los. Dan wordt Nuba-R een échte discotheek.

Wie een bezoek brengt aan Nuba-R, parkeert op Parking Haven of Parking Kortrijk Weide. Een eigen parking heeft de zomerbar niet. Ik moet toegeven dat ik niet de beste chauffeur ben en dat parkeren helemaal mijn ding niet is. Hoewel de locatie van de parkings goed aangeduid staat op de wegen rond de zomerbar, heb ik even moeten zoeken.

Sfeer: 4,5/5

Zoete specialiteit

Nuba-R heeft een uitgebreide kaart die ik uiteraard heel geconcentreerd bestudeerd heb. Toen ik ‘Lokales (tip!!!)’ las, dacht ik: ‘ja, dat moet ik hebben!’. Het meisje achter de bar raadde me datzelfde drankje aan. Lokales is een alcoholische limonade op basis van citroensap, vodka en Siciliaanse citroen. Ik vergelijk het met de gekende Tönissteiner Citroen, maar dan met alcohol. Een aanrader voor wie fan is van zoet! Naast die specialiteit heeft Nuba-R een uitgebreid assortiment aan health drinks en fruitige cocktails.

Het ruime aanbod aan tapas stilt de kleine honger van elke gast. Pure Taste is de Kortrijkse partner die voor de hapjes en snacks zorgt.

Drinks: 4/5

De West-Vlaamse zomerbars

Elke week test één van onze festivalreporters een West-Vlaamse zomerbar uit. Lees hier alle reviews.

Fotogalerij Nuba-R

Auteurs: 
Louise Bucket