Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Massale opkomst voor Rode Duivels in Oostende

Massale opkomst voor Rode Duivels in Oostende

Verslag
29/06/2018

Onder de vallende avondzon kregen we al leuk nieuws nog voor de match begon: West-Vlaming Leander Dendoncker mocht aan de aftrap beginnen! Beide ploegen kwalificeerden zich al op voorhand voor de volgende ronde. De strijd ging dus nog om de eerste plaats, of was het nu de tweede? Coach Martinez gebruikte vooral zijn wisselspelers voor deze wedstrijd, maar dat hield de Oostendse supporters niet tegen. Er moest en zou een feestje gebouwd worden!

Mertens zijn kontje

De stemmen werden opgewarmd door de kreten van ‘Sweet Caroline’. De hongerige magen gevuld met een vettige hamburger. De hoofden versierd met duizend-en-één hoedjes. Oostende was er klaar voor. Zowel de tribune buiten als de zaal binnen liepen vol. Zelfs wie even een verfrissing nodig had, kon de match blijven volgen boven de bar. Deze plaats ademde gewoon puur supportersgenot uit.

Sommigen kwamen voor het voetbal, anderen voor de gezelligheid. Een groep meisjes kwam voor Mertens zijn mooi kontje en geef ze eens ongelijk! Jammer genoeg zagen ze hem enkel de laatste tien minuten over het veld fladderen. Misschien konden ze zich ook verwarmen aan zijn vervanger Januzaj. De konijn uit Martinez’ hoge hoed schilderde de bal kort na de rust mooi in de verste hoek. 1-0, boeken toe en het feest kon nu echt beginnen.

Bedankt Januzaj! 

In de zaal kon je zelf het heft in handen nemen en wat kickeren tegen vrienden. Een leuk caravaantje aan de ingang verkocht allerlei attributen van de Rode Duivels, van sjaal tot shirt. Hamburgers, bier, muziek en een overwinning, de perfecte ingrediënten om te genieten van die 9/9 van onze helden in Rusland. Bedankt Januzaj, bedankt Oostende!

Maandag hebben we een nieuwe afspraak met Japan in opnieuw een West-Vlaams supportersdorp.
Tot dan!

PS: Volg ons ook op Instagram om ook live de sfeer op te snuiven!

Auteurs: 
Nick Vandierendonck