Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Magische winter aan het station van Brugge

Magische winter aan het station van Brugge

Verslag
06/12/2018

Winter wonderland voor jong en oud

Toen ik binnenkwam, werd ik meteen ondergedompeld in de ijzige koude, maar die vergat ik snel eenmaal ik mijn ogen de kost gaf. Traditiegetrouw kan je er genieten van een “ijskoud” shotje uit een glas van ijs en het kind in jezelf weer wakker maken door op de glijbaan te kruipen.

De IJssculpturen zijn zoals elk jaar een groot plezier voor zowel jong als oud. Kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven op de glijbaan. Dit jaar is er ook een verborgen gang gemaakt. Toen ik erdoor liep, kwam de magie nog dichterbij dankzij de ledverlichting.

Vernieuwend maar toch traditioneel

“De zeventiende editie van de IJssculpturen mochten toch wel eens vernieuwend zijn”, dacht Alexander Deman. Hij creeërde samen met zijn team van kunstenaars en een producer van Tommorowland een nieuw spektakel met ijs. Hij verving de gewone lichtspots die naar jaarlijkse gewoonte achter de sculpturen schenen door ledschermen. Op die schermen worden 32 minuten lang visuals getoond. Die zorgen voor nog meer spektakel.

Aan de basis van het succes is er niets veranderd. Naar traditie kan je er, zoals elk jaar, verschillende ridders, mythologische figuren… bewonderen.

Heb je zin gekregen om ook eens een bezoekje te brengen aan de IJssculpturen? Dat kan nog tot en met 6 januari 2019. Het is elke dag open. Meer informatie vind je op hun website.

Fotogalerij IJssculpturen Brugge

Auteurs: 
Naomi Vanden Abeele