Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lichtfeest Lissewege viert jubileumeditie

Lichtfeest Lissewege viert jubileumeditie

Verslag
18/08/2018

Het Lichtfeest opende met een groot ‘vuurwerk’. Iedereen verlichtte iets na 21u30 hun ‘sterretje’ en dat zorgde voor een prachtig openingsbeeld. Daarna was het wandelen geblazen door de smalle, feeërieke straatjes van Lissewege. De kerk was voor eenmaal bijna volledig verduisterd tijdens een viering. Vooraan bracht het Brugs Mandolinegezelschap gezellige, klassieke liederen in een verlicht tafereel.

Feeëriek en betoverend

Nu het evenement de grens van de twintig jaar overgeschreden heeft, stond ik even stil bij de beleving van deze tweedaagse. Echt elke gevel draagt zijn steentje bij. Een discobal in de woonkamer, wat kaarsjes op de vensterbank of een volledig versierde tuin. Het Lichtfeest is een feest van het volk, en dan specifieker het volk van Lissewege.

Tijdens het wandelen kon je verschillende tussenstops maken bij de iets grotere creaties. De betoverde ‘Oya’-tuin bracht een hele reeks rozen tot leven. Eigenlijk goed dat er gisteren al heel veel volk was, zo kreeg je perfect de tijd om rustig rond te kijken en te genieten tijdens het wachten om door te wandelen. Voor een leuke foto kon je overigens bij Chemique Magique terecht. Daar kon je achter een verlicht scherm spelen met je schaduw.

Echt een Licht-FEEST!

Onderweg kon je verrast worden door het Wandelend FeestjesFeest dat samen met de bezoekers nog een extra sfeervol momentje creëerde of overmand worden door één van de Vuurmeesters of De Kasteelfiets. Het mysterieuze Klankschap combineerde licht met geluid en voor een Zingende Kachel moest je in de Pastorietuin zijn. De wandeling eindigde in de grote, versierde ’t Vaartje waar kunstenaars, artiesten en bezoekers samenkwamen voor een drankje.

Vanavond krijgen de geïnteresseerden nog een kans om het Lichtfeest in Lissewege te bezoeken, wat ik alleen maar kan aanraden. Een toppertje!

Auteurs: 
Nick Vandierendonck