Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Knappe outfits én setting op WECANDANCE in Zeebrugge

Knappe outfits én setting op WECANDANCE in Zeebrugge

Verslag
13/08/2018

De kleren maken de jeugd

Anders dan bij de meeste festivals staat bij WECANDANCE niet zozeer de muziek centraal, maar is het de totaalbeleving die voor het succes zorgt. Op het strand van Zeebrugge creëerde de organisatie een dromerige setting, deze keer in het thema ‘Acid Cowboys’. Naar goede gewoonte kleedde het gros van de bezoekers zich daar ook naar. Vergis je niet: WECANDANCE is allesbehalve een verkleedpartijtje met lukraak gekozen kostuums. Enkele meisjes gaven toe dat ze hun outfit al weken op voorhand hadden samengesteld. Er was zelfs een modestudente die de kledij van al haar vriendinnen zelf had ontworpen. Het festival was volgens haar dé ideale gelegenheid om te tonen wat ze kon. Je kan dus gerust zeggen dat WECANDANCE eerder een fashionevent is met een streep goede muziek.

Festivalpartners

Heel wat gasten gebruikten de prachtige locatie als achtergrond voor foto’s. Die plaatsen ze vooral op sociale mediakanalen als Instagram. Met hashtags als #wcd18 en #acidcowboys wordt het evenement wereldwijd verspreid. Als dat geen reclame is … Er waren ook enkele bekende merken die zich om diezelfde reden maar al te graag koppelen aan het evenement. Zo was er een parfumeriestand van Planet Parfum én een branded podium dat VILLA SCHWEPPES heette. Je kon zelfs op het festivalterrein kledij en accessoires kopen, voor mocht je je ideale Wild West-outfit nog niet gescoord hebben.

Op het menu

Het menu van WECANDANCE wijkt niet zo veel af van dat van andere festivals. Al kreeg het toch een kleine update: zo at je gehaktballen van Balls & Glory of kon je kiezen voor lekkere sushi. Voor wie het iets meer mocht zijn, was er tapas van onder andere scampi en tot slot maakten ook de geweldig populaire nacho’s met kaassaus deel uit van het assortiment.

Streep muziek

Op de verschillende podia gaven dj’s het beste van zichzelf. Ik merkte dat veel festivalgangers overdag graag op het terrein rondwandelen en verkennen, pas ’s avonds begeven ze zich naar het echte feestje. En een feestje was het zeker. Iedereen haalde hun beste dansmoves boven en wist er een prachtig einde van een geslaagde editie van te maken.

Auteurs: 
Louise Bucket