Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ingrediënten voor een geslaagd Dranouter: top sfeer en heerlijk eten

Ingrediënten voor een geslaagd Dranouter: top sfeer en heerlijk eten

Verslag
04/08/2018

‘Elk jaar opnieuw kijk ik uit naar Dranouter en de sfeer die dat weekend in het dorp hangt.’ Neen, het is geen quote van een enthousiast tienermeisje, maar wél van de 85-jarige Cécile die op een boogscheut van het festivalterrein woont. Bij jong en oud staat het festivalweekend jaarlijks met stip in de agenda.

Eerste indruk

Onder de festivalgangers merkte ik meteen een losse, ongedwongen sfeer en veel goesting om erin te vliegen. Iedereen was nog fris en monter en goed uitgerust voor wat een intensieve, maar onvergetelijke editie belooft te worden. Al konden sommigen hun schorre stem als resultaat van de preparty nu al moeilijk verbergen.

Het viel me op dat Festival Dranouter een heel proper event is. Er waren haast nergens lege bekertjes of afvalresten te bespeuren. Bovendien hebben de festivalgangers respect voor zowel de infrastructuur als elkaar. De liefde voor Folk staat er volledig centraal.

Honger? Zei iemand honger?

Op Dranouter blijft geen enkele maag ongevuld, of je moet een enorme zelfdiscipline hebben om je niet over te geven aan al dat lekkers. Festivalgangers willen een ruim assortiment aan eten en dat heeft de organisatie van het festival prima begrepen. Het gaat van speciale Libanese en Indische gerechten, over zoete goestjes, tot gezonde tussendoortjes. Uiteraard ontbraken ook de klassiekers niet, want wat gaat er boven een krokant frietje of smeuïge pasta op een festival?

Van eten krijg je dorst en dus werd er uiteraard ook veel gedronken. Met zo’n hitte was dat dan ook absoluut nodig. Op de drankkaart stonden de courante frisdranken en alcoholische dranken én er stond ook een cocktailkraam. De man achter de bar raadde me de Solidaridad aan: ‘een zoete cocktail die tegelijk heel fris is van smaak’. Ik geef het je maar mee …

Auteurs: 
Louise Bucket