Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Harde gitaren op Zandrock

Harde gitaren op Zandrock

Verslag
03/06/2018

Gisteren trapten we bij Focus en WTV de West-Vlaamse festivalzomer op gang. Onze festivalreporter zakte af naar Zandvoorde, waar de tiende editie van Zandrock plaatsvond. Speciaal voor deze gelegenheid bokste de organisatie een straffe affiche in elkaar met onder andere Equal Idiots, Sons, Fleddy Melculy en last but not least, Tjens Matic.

Rock on 

Rock ‘n roll vierde hoogtij op Zandrock.  Fans van het hardere muziekgenre konden genieten van concerten van enkele klinkende namen. De programmatoren deden er dan ook alles aan om dit jaar voor een topaffiche te zorgen. Naast de grote namen, biedt Zandrock ook een podium aan lokale bands, zoals Your Life On Hold, Lethal Injury en Pigeon Siskin & Stone.

Onze festivalreporter ging eerst naar het concert van Sons. De punkband uit het Antwerpse won begin dit de jaar de wedstrijd ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel, en ze maakten ook meteen duidelijk waarom. De energie spatte ervan af en het publiek stond meteen mee te springen. Na Sons was het de beurt aan Id!ots. De band van ‘Bevergem’-acteur Luc Dufourmont kon het publiek bekoren met loeiharde riffs en vliegensvlugge drumsolo’s. Frontman Dufourmont haalde tijdens het concert regelmatig zijn beste Nederlandse accent boven, wat de festivalgangers zeker konden appreciëren.

Zandrock kon dit jaar ook Tjens Matic, de band van Arno Hintjens, strikken. Een thuismatch dus voor Oostendenaar Arno. Hij aarzelde dan ook niet om het publiek in het West-Vlaams aan te spreken en hij had het ook over een meisje van Zandvoorde dat hij had leren kennen in Londen. Grote hits zoals ‘O-la-la-la’ en ‘Putain Putain’ werden luidkeels meegezongen door het publiek. DJ Chesko sloot het festival af met een stevig feestje.

Wakke voetjes

Het festival ging door op het terrein van ’t Kasteeltje in Zandvoorde. Door de hevige regenval van de afgelopen dagen was het voor de vele medewerkers bang afwachten hoe de staat van het terrein zou zijn. Gelukkig kwam het zonnetje gisteren door de wolken en lag het er enkel wat drassig bij. De modder kon de feestvreugde bij de festivalgangers niet bederven! Overal zag je mensen genieten van een goed pintje, een colaatje, een frietje en de leuke sfeer in het algemeen. Verspreid over het festivalterrein waren er dan ook verschillende drink- en eetkraampjes te vinden. Er was zelfs een kraampje waar je rustig een koffietje kon drinken en tegelijkertijd een tattoo kon laten zetten! Dat kom je toch enkel op Zandrock tegen!

Fotogalerij

Auteurs: 
Erin Delbaere

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox