Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grensrock 2017

Grensrock 2017

Verslag
24/06/2017

Al jaar en dag is Grensrock een gevestigde waarde op de feestkalender van de Zuid-West-Vlaamse Leiestreek. Eind juni zakt jaarlijks een massa mensen af naar het Brouwerspark in Menen. Dit festival duurt twee dagen en is volledig gratis. Een festival van deze omvang gratis aanbieden is een topprestatie, daarvoor alvast een eerste dikke pluim voor de organisatie.

Nieuwe voordeur

Voor een geboren en getogen Menenaar was deze avond voor mij een thuismatch. Omringd door vrienden en kennissen viert Groot-Menen feest. Deze editie is extra speciaal, want Grensrock blaast dertig kaarsjes uit. In 1987 begon het allemaal op de Grote Markt van Menen. Dertig jaar later zet Grensrock twee dagen lang het volledige centrum op stelten. Om deze verjaardag te vieren biedt de organisatie dit jaar enkele extraatjes aan. Vrijdagmiddag konden alle kleinste festivalbezoekers terecht in het KidZdorp. Ook nieuw dit jaar waren de twee DJ's die tussen de optredens door het festivalterrein voorzagen van swingende dansplaten. Een uitstekend idee, want zo gaat de sfeer niet verloren tijdens de overgang.

Streepje muziek

Al jaren weet Grensrock grote namen te strikken. Flip Kowlier, De Jeugd van Tegenwoordig, Balthazar en Triggerfinger bliezen reeds in vorige edities iedereen omver. Dit jaar sieren Admiral Freebee, The Subs en Ertebrekers als 'grote namen' op de affiche. Het Kortrijkse Sperwer opende gisteren het festival. The Guru Guru en It It Anita warmden het publiek op. Letterlijk en figuurlijk stond het Brouwerspark op zijn kop bij King Hiss. Deze metalband met een Meense (!) drummer deed met loeiharde muziek de naam van Grensrock eer aan. Dat plezier en die energie ging zeker niet verloren tijdens Admiral Freebee. Laston & Geo wisten daarna nog onze dansschoentjes te bekoren met alombekende kleppers.

Medewerkers troef

Opvallend is het grote aantal mensen dat meehelpt om dit festival op poten te zetten en draaiende te houden. Met grijze of bordeaux t-shirts zie je ze overal passeren op het terrein. Een klein leger aan enthousiaste Menenaars werkt zich het hele weekend uit de naad om iedereen te laten genieten van deze hoogdagen in Menen. Aan de koks in de artiestenruimte, de lachende barmannen en -vrouwen, de mensen aan de ingang en de bandjescheckers aan de VIP: een dikke merci! 

Saturday = Funday!

De zon heeft het misschien al laten afweten, maar Grensrock maakt zich op om vandaag nogmaals te knallen. Met de nazinderende deuntjes van Admiral Freebee en de blauwe plekken van de moshpit bij King Hiss laat Menen nog een tweede avond op zich afkomen. De line-up belooft veel goeds. Kapitein Winokio voor de allerkleinste en Ride This Train voor de Johnny Cash-fans. Om kwart voor acht zijn er de hits van Ertebrekers met onze eigen West-Vlaamse Flip Kowlier. DELV!S (a.k.a. Niels Delvaux) wil je ook zeker niet missen, want uit lovende recensies blijkt hij live steengoed te zijn. De dertigste editie wordt afgesloten met electro-dance vibes van The Subs en het DJ-duo Mensch Erger Je Niet. Dat belooft! Ik zal er alvast zijn, zoals het een echte Menenaar betaamt.

Volg ons op Facebook en Instagram om mee te volgen!

 

Auteurs: