Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gezellige koersgekte op Natourcriterium in Roeselare

Gezellige koersgekte op Natourcriterium in Roeselare

Verslag
31/07/2018

Prima editie

Naast trotse burgemeester Kris Declercq was ook schepen van sport José Debels in zijn nopjes. ‘De organisatie heeft er opnieuw alles aan gedaan om er een topeditie van te maken’, klinkt het. Dat het een dag was waar veel Roeselarenaren optimaal van genoten hebben, was te zien aan alle blije gezichten. De een kwam om de koerssfeer op te snuiven, de ander wilde koste wat kost een foto met Peter Sagan. Het gros van de bezoekers wenste gewoon een gezellig dagje onder een stralende zon, en dat kregen ze ook. Met een braadworst of frietje in de ene hand en een fris pintje in de andere, ging dat nét dat tikkeltje beter.

Tour De Roulers

Door de gezellige sfeer zou je bijna vergeten dat er ook nog moet gefietst worden. Een ronde stond gelijk aan twee kilometer wielrennen in het hartje van de stad. In totaal werd er honderd kilometer afgelegd, dat zijn dus vijftig ronden. In alle straten juichten heel wat supporters de renners toe en vooral aan de start stond er steeds een grote menigte. Dé blikvanger van de editie was zonder twijfel het BK Retrokoers waarbij wielrenners voor een vintage fiets kozen om het parcours af te leggen. Dat alles onder het motto: ‘het is eens iets anders’. Wat het Natourcriterium zelf betreft, was het Sagan die uiteindelijk als eerste over de meet kwam.

Koers bij uitstek voor nieuwkomers

Heel wat nieuwkomers zagen hun kans schoon om op het Natourcriterium te tonen wat ze in het mars hebben. Ik stelde vast dat de interesse in jong, opkomend talent groot is bij het publiek. Echte wielerliefhebbers willen weten wie de Eddy Merckxen van morgen worden en zijn blij dat hun favoriete sport ook onder jongeren nog steeds zo geliefd is.

Auteurs: 
Louise Bucket