Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geslaagde Cirque Plus in Brugge

Geslaagde Cirque Plus in Brugge

Verslag
23/07/2018

De laatste dag beloofde een topper te worden. De zon was van de partij en op een zondag durven de mensen al eens een uitstapje met de kinderen wagen. Wel, wie Cirque Plus bezocht, had zeker geen ongelijk! Een leuke, gezellige sfeer in de pittoreske tuinen van het Groot Seminarie. Je voelde dat iedereen hier enkel en alleen was om te genieten.

Geen typisch circus

Het was niet het typische circusgebeuren die je hier kon vinden. Geen clowns, geen dieren die door hoepels. Vooral acrobatie gecombineerd met de nodige portie humor. Wat vooral opviel, is dat elke voorstelling met heel veel aandacht bekeken werd. Dus ja, het volk had inderdaad hun weg naar Cirque Plus gevonden gisteren. En maar goed ook!

Wie even wou uitblazen na al dat ‘ge-wauw en ge-oooh’, kon iets drinken op het terras. Of aanschuiven voor een lekker ijsje. Ietsje verder in Spermalie was er ook ruimte voor iets intiemere optredens. Voor deze shows moest je op voorhand reserveren zodat de drukte de intimiteit niet zou doorbreken. Het voelde misschien eerst wat vreemd aan, maar ook hier kregen de artiesten van Circo EIA uit Barcelona al snel de handen op elkaar.

 

De moeite waard!

Of je nu circusliefhebber bent, gewoon een bezoeker uit interesse of helemaal geen band hebt met circus, je kon hier niet vertrekken zonder een glimlach. Ook al was het maar dat je op de foto ging met Warme William, de blauwe Brugse knuffelbeer. Een extra pluspunt is dat alles bijna allemaal gratis is. Enkel de avondoptredens in de grote tent waren betalend, maar zeker ook de moeite waard! De plaatselijke organisatie ‘Woesh’ knutselde een optreden in elkaar met Ter Dreve, waar mensen met en zonder een beperking samenwerken.

De organisatie van Cirque Plus mag zeker trots zijn op deze editie. Ook ik trok met een brede glimlach terug naar huis. Puur genieten.

Auteurs: 
Nick Vandierendonck