Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Een stukje Oostenrijk in Kortrijk

Een stukje Oostenrijk in Kortrijk

Verslag
16/11/2018

Ben ik nog in West-Vlaanderen? 

Toen ik binnenkwam in Chalet Wünderbar, wist ik even niet meer zeker of ik wel nog in Kortrijk was. De bar is helemaal ingericht in de stijl van een echte, Oostenrijkse chalet. Ik voelde me even op reis en kreeg al zin om mijn skibotten aan te trekken. Enkel de sneeuw ontbrak nog. 

De opening van de winterbar gisteren lokte veel nieuwsgierigen. Buurtbewoners, vrienden en familie van de eigenaars kwamen langs. Dat zorgde ervoor dat de sfeer meteen goed zat. Het enthousiasme werkte aanstekelijk. 

De eigenaars zijn erg gemotiveerd en hebben nog heel wat in petto voor de komende maanden. Er staan allerlei evenementen gepland en de bar krijgt binnenkort nog een extra laagje kerstsfeer. 

De bar is trouwens makkelijk te bereiken en ook parkeren in de buurt is geen enkel probleem.

Sfeer: 4/5

Winter op je bord én in je glas

Om het winterse thema nog meer in de verf te zetten, staat de Oostenrijkse kruidenlimonade Almdudler op de kaart. Dat vond ik een leuke toevoeging. Betalen doe je er met bonnen, die je bij de ingang kunt kopen. Het was wel nog even zoeken voor de eigenaars. Enkele dranken kon je nog niet bestellen, maar stonden wel al op de kaart.

Ook een kleine honger kan worden gestild in Chalet Wünderbar. Typische warme hapjes zoals Camembert met stokbrood, kaaskroketjes en croques kan je er zeker vinden.

Heb je zin gekregen om de nieuwe Kortrijkse winterbar te bezoeken? Dat kan nog tot en met 3 februari, elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Voor meer informatie en speciale evenementen kan je op hun Facebookpagina terecht. 

Drinks: 3,5/5

 

Fotogalerij Chalet Wünderbar

Auteurs: 
Naomi Vanden Abeele