Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Duurzaamheid troef op Dranouter

Duurzaamheid troef op Dranouter

Verslag
06/08/2018

Zaagsel op de pipi

Beginnen doen we met de groene energie. Wie iets kostbaars meehad naar het festival en dat liever wilde opbergen, kon gebruikmaken van elektronische lockers. Deze werkten op zonne-energie en zorgen dus voor 95% besparing. Daarnaast lost de organisatie een van de grootste problemen van een festivalganger ook ecologisch op: een platte gsm-batterij. Via de grote oranje oplaadpalen, die ook werken op zonne-energie, kon je je toestel opladen. En aan zonne-energie geen gebrek dit weekend!

Bij zo’n warm weer is wat verfrissing natuurlijk welgekomen. De organisatie deelde gratis kraantjeswater uit. Van de tap dan nog wel! En dus ook milieuvriendelijker dan flesjes water. Dat brengt ons al snel bij het volgende probleem, toch voor wie iets te veel water dronk. De organisatie toverde sommige kleinste kamertjes om tot eco-toiletten, in een leuk thema. Hier nergens water te bespeuren maar zaagsel! Ja, u leest het goed, zaagsel op de pipi! Een nieuwe ervaring, maar even doeltreffend als milieuvriendelijk.

Genieten van een veggie-kebab

De avond viel en we kregen toch wel een hongertje. Om de ‘full ecologic experience’ mee te maken, gingen we langs bij het Greenway-standje voor een veggie-kebab. Het verschil met een vlezige kebab of pita is miniem en het smaakte ook heel erg! En een aanrader voor iedereen. Die kebab betaalde ik overigens met elektrische ‘bongs’ en dus geen papieren bonnetjes. Twee voordelen: je kan ze niet verliezen (of je moet je festivalbandje al kwijtraken) en we helpen het milieu toch een handje.

De sfeer op deze zondag zat er weer ‘boenk’ op! ’t Hof van Commerce deed de mainstage al vroeg daveren op zijn grondvesten. De handen gingen wild heen-en-weer voor de West-Vlaamse hiphopgoeroes. Later op de avond bracht Passenger iedereen in extase en het publiek kon een akoestische Milow ook zeker smaken!

We mogen dus wel stellen dat het een zalige editie van Festival Dranouter was. Met 51.000 bezoekers mogen de organisatoren van een recordeditie spreken sinds de verhuis naar het centrum. Chapeau!

Herbeleef alles nog eens via onze hoogtepunten op de Instagrampagina!

Auteurs: 
Nick Vandierendonck